Vernisaj: Expoziție de artă naivă: Paula Iacob, Maricela Istrate și Costică Onuță

În perioada 16 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui se va desfășura expoziția de artă naivă ce va reuni lucrările pictorilor: Paula Iacob, Maricela Istrate și Costică Onuță. Este prima expoziție comună a celor trei artiști, care deși se bucură de o recunoaștere națională și internațională sunt foarte puțin cunoscuți la nivel județean.

 Evenimentul, organizat de: Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu Muzeul Județean Vaslui și Biblioteca Județeană Vaslui, se va deschide pe 16 decembrie 2021, ora 12.00, cu vernisajul expoziției de artă naivă prezentat de dr. Ioana Repciuc, cercetător științific, șef al Departamentului de Etnologie din cadrulInstitutului de Filologie Română  „A. Philippide” al Academiei Române – Iași.

La eveniment vor participa echipele instituțiilor organizatoare, profesori de artă plastică din liceele vasluiene alături de elevi, precum și invitați din partea celor trei artiști expozanți.

Sunt așteptați să treacă pragul expoziției toți iubitorii de artă naivă pentru a se bucura de imaginarul pictorului naiv, de universul său ce nu se limitează la spaţiul ruralităţii şi tradiţionalismului, ci se extinde spre fabulos.

”Un alt element de interes îl constituie atelierul de artă naivă, care se va desfășura în perioada 16-20 decembrie 2021, în sala „TinArt” a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Timp de trei zile, cei mai talentați elevi din școlile și liceele vasluiene, copii premiați de CJCPCT Vaslui în cadrul concursului de identitate vizuală „Hora din străbuni”, vor participa la un atelier. Trainerii și susținătorii atelierului de artă naivă care va avea ca temă „Datini și obiceiurile de iarnă”, vor fi pictorii expozanți: Paula Iacob, Maricela Istrate și Costică Onuță. În scopul încurajării și promovării tinerilor artiști, lucrările realizate în cadrul atelierului vor fi premiate în urma jurizării și vor face, de asemenea, obiectul expoziției de artă naivă”, a afirmat Anca Iacob, consultant artistic la CJCPCT Vaslui.