Vasluieni prinși la braconaj pe Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu ajutorul unei unelte interzise de lege cu ajutorul căreia au capturat 432 peşti(puiet) sub dimensiunile minime legale. 

În data de 16 octombrie, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni care supravegheau frontiera de stat a României au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Berezeni, într-o revărsare a râului Prut, la baza digului de protecţie, două persoane care pescuiau cu o unealtă de pescuit comercial, tip prostovol.

În urma legitimării celor două persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt doi cetăţeni români M.D. şi A.M., în vârstă de 36, respectiv 40 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Vaslui.

La cercetări, bărbaţii au declarat faptul că prostovolul în cauză, cu înălţimea de 1,65 metri, având ochiul plasei de 3×3 cm şi aria de 3,30 metri, aparţine lui M.D. şi a fost folosit de mai multe ori pentru a prinde peşte sub dimensiunile minime legale.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că bărbaţii nu deţineau permise de pescuit sportiv şi nici nu aveau autorizaţie sau licenţă de pescuit comercial sau sportiv.

Polițiștii au ridicat unealta de pescuit, în vederea confiscării, au redat mediului natural, respectiv râul Prut, peştele capturat de cei doi bărbaţi şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor faţă de M.D. şi complicitate la infracţiunea de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi complicitate la infracţiunea de folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor faţă de A.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.