Un incendiu i-a lăsat fără casă în prag de sărbători

În cursul acestei zile, în jurul orei 12.16, jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă care a dus la izbucnirea unui incendiu, la o locuință din localitatea Bârzeşti, comuna Ştefan cel Mare.

Un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul comun  I.S.U. – S.A.J. anunţa producerea unui incendiu la o casă din localitatea Bârzeşti, comuna Ştefan cel Mare,  fără a fi persoane surprinse în interiorul locuinței, conform informațiilor preliminare oferite de către apelant, respectiv proprietarul casei.   Imediat au fost alertate forțele de intervenție profesioniste de la Detaşamentului Vaslui, precum  şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la fața locului  s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul Vaslui şi o cisternă cu apă din comuna Ştefan cel Mare, în vederea asigurării unei rezerve de apă. În momentul sosirii pompierilor militari incendiul se manifesta cu violență, generalizat la întreaga locuință.

În urma incendiului, locuinţa a fost serios avariată, distrugându-se:  elementele de tâmplărie (  trei uşi şi trei ferestre), elementele de mobilier din interior ( două paturi, două dulapuri şi o masă cu scaune), aparatura electrocasnică ( două televizoare, un frigider, un laptop, o ladă frogorifică)  şi diverse textile. Deasemenea au ars aproximativ  60 m.p. planşeu din scândură şi acoperişul, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă şi ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 40 mp. S-a reuşit salvarea unei incăperi din casă cu bunurile aferente, anexele gospodăreşti  şi o altă locuință din apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.