Trei vasluience, premiate la Festivalului Internațional de Muzică ”Volare”

În perioada 24-26 august 2017, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț a avut loc a opta ediție a Festivalului Internațional de Muzică Volare, organizat de Asociația Culturală STAR Piatra Neamț. În cele trei zile de concurs, pe scenă au urcat 108 participanți din România, dar și alte țări, precum Moldova, Ucraina, Bulgaria, Kyrgystan etc.

Juriul format din reprezentanți ai tuturor țărilor participante a avut o misiune frumoasă, dar și dificilă.

La grupa 10 ani, secțiunea interpretare, Palatul Copiilor ”Constantin Didilescu” din Vaslui a fost reprezentat cu cinste de două dintre elevele pregătite de prof. Alin Constantin Bulboacă.

Andreea Clapa a obținut locul întâi și o invitație la Festivalul concurs internațional Euro Pop Music Vision România. Cealaltă participantă, Diana-Maria Ursulescu, a obținut trofeul grupei la secțiunea interpretare, un trofeu la secțiunea creație unde a prezentat, în primă audiție, piesa Ingerul blond cu sufletul curat, compusă de Adriana Marchese. Pentru prestația sa din festival, Diana a fost recompensată cu Premiul Radio Iași de către compozitorul și realizator de emisiuni radio George Vanvu, membru al juriului.

O altă vasluiancă, Alexandrina Dăriescu, pregătită de prof. Dragoș Gheorghiu, a obținut trofeul grupei 6-7 ani, la secțiunea interpretare, cu o piesă compusă de Marcel Iorga.

„Felicit fetele pentru rezultatele obținute și, nu în ultimul rând, părinții care sunt alâturi de ele și le susțin. Sunt niste rezultate foarte frumoase, ținând cont de faptul că este un concurs internațional, unde mereu au fost prezenți copii foarte bine pregătiți.” a spus prof. Alin Constantin Bulboacă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.