Traficul de țigări în Vama Albița, la ordinea zilei

În P.T.F. Albița, echipa comună de control formată din inspectori vamali și polițiști de frontieră a descoperit 10.800 țigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care doi bărbați încercau să le introducă ilegal în țară, ascunse în spatele lăzilor frigorifice din autocamioanele pe care le conduceau.

În ziua de 6 iunie a.c., în jurul orei 10.30, la P.T.F. Albița-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, Sergiu B., cu cetățenie română și R. Moldova., în vârstă de 33 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

Un sfert de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat, tot pe sensul de intrare în țară, Andrei R., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculelor, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse în spatele lăzilor frigorifice din cabinele camioanelor, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 10.800 țigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare de 1.215 lei și sancționarea contravențională a șoferilor cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.