Componenţa Consiliului Judeţean Vaslui, după alegerile locale

Pe 5 iunie, cetatenii judetului Vaslui si-au votat, pe langa primari si consilieri locali, si consiliul judetean. In urma voturilor exprimate de vasluieni, 60, 6% dintre mandate sunt PSD (20 de consilieri), 30,3 %, PNL (10 consilieri), iar 9% sunt ALDE (3 consilieri).
Presedintii de Consilii Judetene vor fi alesi prin vot indirect, din randul consilierilor judeteni. Pentru alegerea acestora este nevoie de majoritatea din Consiliul Judetean, in timp ce pentru revocarea acestora este nevoie de doua treimi din consiliul judetean.

Consiliul judetean va coordona activitatea consiliilor locale si a primarilor, avand atributii in categorii precum dezvoltarea economico-sociala a judetului, gestionarea serviciilor publice din subordine, gestionarea patrimoniului judetului sau cooperarea interinstitutionala. resedintele consiliului judetean reprezinta judetul in relatiile cu celelalte autoritati publice si raspunde in fata alegatorilor de buna functionare a administratiei publice judetene.
Totodata, presedintele va asigura respectarea prevederilor Constitutiei, punerea in aplicare a legilor, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului, a hotararilor consiliului judetean, precum si a altor acte normative.
Potrivit presedintelui Organizatiei Judetene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, actualul (si viitorul) presedinte al CJ Vaslui, optiunile vasluienilor au fost in acest an atipice, si au adus marui surprize
„Am pierdut in localitati in care nu ne asteptam sa pierdem, unde am avut candidati buni. Exemplul este Barladul, unde Adrian Solomon, un om cu experienţa în administraţie, care a fost viceprimar şi a avut o prestaţie foarte bună în Parlament, a fost bătut. Probabil, a existat o dorinţă de schimbare pe care nu am anticipat-o noi. Au fost si surprize frumoase, undele au venit din partea doamnelor din partid, cele in functie recastigand mandatul la un scor frumos, iar alte doua castigand acum alegerile. Nu stiu cum cum, unde şi ce s-a greşit acolo unde nu le-am castigat. Probabil unii dintre primarii in functie au avut prea mare incredere in ei, nu au stat suficient de mult de vorba cu electoratul si, iata, au pierdut sau au castigat cu mari emotii. Tragand linie, rezultatele obtinute sunt satisfacatoare, pentru ca avem majoritate in consiliul judetean si in foarte multe consilii locale, inclusiv la Vaslui”, a spus Dumitru Buzatu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.