Târgul de jucării: invitație la distracție

Ziua Copilului, 1 iunie, va fi marcată într-un mod deosebit şi în acest an, Centrul Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui continuând manifestarea iniţiată cu câțiva ani  în urmă: organizarea unui târg de jucării,  în cadrul căruia actorii implicaţi sunt copiii. Aceştia vor putea vinde, cumpăra sau dona jucării, vor fi implicaţi în diverse jocuri în aer liber, se vor bucura de spectacole interactive. Târgul se va desfăşura în Parcul Copou, iar jucăriile și rechizitele donate vor ajunge în acest an la o grădiniță nou construită, din comuna Dodești.

Evenimentul, organizat în acest an de CJCPCT Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui şi Primăria Vaslui, îşi propune să atragă un număr cât mai mare de copii, în special preşcolari şi  elevi de ciclu gimnazial. Activitatea este structurată pe trei segmente bine definite: târgul propriu-zis,  spectacol şi partea de joc a copiilor. Invitaţia noastră se adresează tuturor copiilor: să vină la Tîrgul de Jucării, să vândă, să cumpere, să doneze, să cânte şi să se distreze.

targ-de-jucariiReacţie a fenomenului de izolare a celor mici în lumea jocurilor virtuale, Târgul de Jucării le propune şi anul acesta celor mici o varietate de activităţi distractive. Fiecare şcoală va avea un spaţiu în care copiii vor vinde, vor schimba sau vor dona propriile jucării, fiecare asumându-şi deciziile de care poate beneficia. Vom avea alături de noi voluntari, pe membrii trupei FunnyArt  Iași, pe actorul vasluian Vlad Gălățianu care va juca într-un spectacol de improvizație, alãturi de trupa Improvisneyland, dar și pe membrii trupei de teatru de păpuși al u Centrului Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos.   Sperăm că vremea va fi frumoasă şi numărul celor care vor dori să fie alături de noi să fie destul de mare”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

În ceea ce priveşte segmentul “donaţii”, copiii vor putea dona jucării, dar şi cărţi şi rechizite, la centrul de colectare special amplasat. Potrivit directorului CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu, în acest an toate donaţiile vor ajunge la copiii din comuna Dodești. Aici, pentru că în ultimii ani natalitatea a fost în creștere, s-a impus construirea unui nou local de grădiniță. CJCPCT Vaslui și-a propus sprijinirea noii grădinițe cu jucării, dar mai ales cu rechizite specifice muncii la clasă:  cărți de povești, caiete, plastilină, cretă, creioane colorate, carioci, hartie albă și colorată, cărți de colorat, bețișoare, acuarele, bloc de desen, pensoane, hârtie glase, etc…. Standul pentru donații va fi deschis pe 1 iunie, pe toată perioada desfășurării Târgului, adică între orele 9.00 și 14.00. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.