Atenție vitezomani! Un radar tip pistol a intrat în dotarea polițiștilor vasluieni

Şoferii care obişnuiesc să calce pedala de acceleraţie mai mult decât limita legală, au începând de mâine motive să se teamă. Serviciului Rutier Vaslui are în dotare un nou echipament pentru măsurarea vitezelor – un radar tip pistol, cu ajutorul căruia îi pot depista mult mai uşor pe vitezomani.

Prima misiune se va  desfășura mâine, 30 mai, pe drumul național 24 (DN24) , între localitățile Băcăoani și Secuia, începând cu ora 11.

Aparatul de radar mobil are un laser integrat şi o cameră video digitală de înaltă fidelitate, ceea ce face din LTI 20-20 TruCAM unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piaţă. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor.

Radarul măsoară viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.