Doi agenţi de poliţie vasluieni nu își pot justifica averea

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 147.322,3 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice de către DAVID LOREDANA, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, împreună cu soţul său, DAVID EDUARD VASILE, agent şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către DAVID LOREDANA şi DAVID EDUARD VASILE.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. În dosarul cauzei a fost efectuată şi o expertiză extrajudiciară, în conformitate cu prevederile art. 16 din Legea nr. 176/2010.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.