Tânărul găsit legat de copac, preluat de DGASPC

Tânărul în vârstă de 28 de ani care a fost găsit legat cu un lanţ de un copac din curtea locuinţei, de asistentul social din comuna Cozmeşti, va fi internat într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Momentan, tânărul este internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Aşteptăm un diagnostic din partea medicilor şi după ce va părăsi unitatea medicală el va merge într-un centru specializat. Nu se mai pune problema întoarcerii sale în familie‘, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii DGASPC Vaslui.

În cursul săptămânii trecute, reprezentanţii Primăriei Cozmeşti au văzut tânărul legat cu un lanţ şi au chemat la faţa locului poliţişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă, au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de privare de libertate în mod legal, suspectă fiind mama tânărului, dar în urma anchetei s-a stabilit că cel care l-a legat pe tânăr este de fapt tatăl vitreg al acestuia.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa a decis ulterior arestarea sa preventivă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut anul trecut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece mama era depăşită de situaţie, dar la momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi. Potrivit acestora, când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat. (Agerpres)