La mulţi ani ambulanţieri!

Lucrează 24 din 24 de ore, străbat zeci de kilometri, uneori pe jos, prin noroaie sau troine, înfruntă arşiţa sau gerul, pentru a salva vieţi. Astăzi, este ziua lor, a ambulanţierilor din întreaga ţară. Festivităţile aniversare se organizează doar la nivel  naţional în această zi, pentru că, ceilalţi, sărbătoresc prin muncă. Tuturor, noi le spunem un călduros „La mulţi ani”

Ziua națională a Ambulanței marcată, începând cu anul 2015, la data de 28 iulie, pentru recunoașterea contribuției serviciilor de Ambulanță în asigurarea și menținerea stării de sănătate a cetățenilor. A fost aleasă această dată deoarece la 28 iulie 1906 a apărut prima ”Salvare” din București, la inițiativa profesorului Nicolae Minovici.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile, votat de Senat la 18 iunie 2014, are ca scop să acorde posibilitatea autorităților publice centrale și locale, ONG-urilor, muzeelor și reprezentanților României în străinătate să organizeze evenimente dedicate rolului și meritelor serviciului român de ambulanță în salvarea de vieți omenești, aceste acțiuni urmând a fi coordonate de către Ministerul Sănătății.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi “pentru”, 3 “împotrivă” și 4 abțineri, iar la 6 martie 2015, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.

„Cu prilejul sărbătoririi a 110 ani de la ȋnfiinţarea Serviciului Naţional de Ambulanţă, doresc să le transmit tuturor celor care asigură asistenţă medicală de urgenţă ȋn judeţul Vaslui cele mai sincere felicitări pentru efortul neȋntrerupt şi implicarea deosebită pe care le demonstrează, zi de zi, ȋn lupta pentru salvarea de vieţi.

Vă admir curajul, spiritul de echipă şi devotamentul faţă de profesia nobilă pe care o practicaţi, care vă motivează, și vă obligă deopotrivă, să acţionaţi cu promptitudine şi responsabilitate la fiecare solicitare.

Vă rog să primiţi aprecierile mele pentru profesionalismul şi eficienţa intervenţiilor dumneavoastră, şi pentru mobilizarea exemplară ȋn slujba oamenilor!

Vă doresc multă sănătate, putere de muncă, realizări personale şi profesionale pe măsura implicării dumneavoastră! Am convingerea că vă veţi păstra acelaşi entuziasm ȋn a duce la ȋndeplinire cu succes fiecare misiune de salvare, fiind „totdeauna și tuturor gata pentru ajutor” le-a transmis ambulanţierilor vasluieni si prefectul judeţului, Daniel Olteanu.  (foto: facebook – dr.Mohamad Awwad)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.