Contrabandă cu scutece și produse cosmetice

Polițiștii de frontieră vasluieni au depistat și confiscat scutece și produse cosmetice, în valoare totală de 142.040 lei, pe care doi bărbați cu dublă cetățenie le transportau, fără să dețină documente legale.

* În data de 9 martie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Râșești, un autocamion marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova, condus de Ion C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 48 de ani.

La controlul efectuat asupra autovehiculului au fost descoperite 34 baxuri ce conțineau 1020 bucăți scutece de unică folosință, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

Jumătate de oră mai târziu, același echipaj al polițiștilor de frontieră a oprit pentru control, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Franța, condusă de Tudor M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul specific efectuat asupra autovehicului s-a constatat că cetățeanul în cauză transporta 1.104 bucăți produse cosmetice de diferite tipuri, având inscripționate însemne ale unor mărci cunoscute, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

Cu privire la cele constate, bărbații au declarat că au achiziționat bunurile cu intenția de a le comercialiază pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră i-au sancționat contravențional pe cei doi bărbați și au ridicat bunurile, în valoare totală de 142.040 lei, în vederea confiscării. Produsele cosmetice urmează a fi expertizate, pentru a se stabili autenticitatea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.