Mort predat din greșeală familiei, întors după o zi pentru autopsie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a demarat, joi, o anchetă după ce cadavrul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, decedat pe data de 9 martie, a fost predat familiei de angajații de la Morga unității medicale, fără să fie supus necropsiei, în ciuda unor recomandări făcute în acest sens de reprezentanții Laboratorului Anatomo-Patologie.

Când și-au dat seama de eroarea comisă, angajații de la morgă au solicitat sprijinul poliției pentru a aduce cadavrul înapoi, lucru care s-a întâmplat abia după o zi, timp în care familia apucase să îmbălsămeze cadavrul.

‘Familia a prezentat un certificat de deces eliberat de medicul de familie din sat și a plecat cu persoana decedată. Se știa că în acest caz trebuie efectuată o necropsie, nu știu ce s-a petrecut, dar familia a plecat cu mortul. Am anunțat Poliția, a fost anulat certificatul de deces și a fost adus din nou cadavrul pentru autopsie. Familia a insistat să mergem să facem autopsia acasă, dar acest lucru nu este posibil’, a declarat șeful Serviciului de Medicină Legală Vaslui, dr. Sorin Moldoveanu.

Polițiștii au demarat verificări în acest caz și urmează să stabilească dacă sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

‘Un bărbat în vârstă de 56 de ani, cunoscut cu afecțiuni medicale grave, a fost internat pe data de 8 martie la spitalul vasluian, unde a decedat la o zi după internare. În aceeași zi, familia a ridicat cadavrul și l-a transportat la domiciliu. La sesizarea celor de la Serviciul de Medicină Legală, cadavrul a fost dus a doua zi la morgă, pentru efectuarea necropsiei. În cauză sunt efectuate cercetări, urmând să fie stabilite atât cauza decesului, cât și împrejurările exacte în care s-au petrecut faptele’, a declarat, pentru AGERPRES, responsabilul cu relațiile mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Ștefan Sofronie.

Sursa: AGERPRES

One thought on “Mort predat din greșeală familiei, întors după o zi pentru autopsie

  • 10 martie 2016 la 20:13
    Permalink

    Ne intrebam de ce orasul asta e ciuca rautatilor de tot felul? Pentru ca e plin de incompetenti. Ne-o meritam din plin!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.