Drept la Replică: Asociația Empatic clarifică și respinge afirmațiile nefondate legate de Campania ”Fii și tu un Moș Crăciun! (…)”

Asociaţia Empatic Vaslui consideră că preluarea unor imagini din cadrul campaniei ”Fii și tu un Moș Crăciun! Pune într-o cutie un strop de bucurie”” și afirmațiile făcute pe marginea acestora în articolele  ”Juniorii social-democrați, în frunte cu Anuța-fata de casă, l-au dat uitării pe „moș” Buzatu”,  publicat de Vremea Nouă în data de 18 decembrie 2023 și, respectiv, ”Buzatu ia șpagă cu portbagajul, iar Ana Obreja le dă firimituri amărâților. Primarul Stângă o ajută” , publicat de site-ul stiriest.ro, tot la data 18 februarie 2023,  sunt nereale şi dovedesc rea-credinţă.

În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice,  Asociaţia Empatic Vaslui face următoarele precizări:

Asociația Empatic Vaslui își exprimă profundul regret față de interpretările distorsionate și acuzațiile nefondate apărute în presa locală cu privire la campania umanitară “Fii și tu un Moș Crăciun! Pune în cutie un strop de bucurie”. Ne dorim să aducem lumină asupra adevăratelor scopuri ale acțiunii noastre și să respingem cu fermitate orice încercare de discreditare a demersurilor noastre caritabile.

Duminică, 17 decembrie, am organizat o acțiune caritabilă, cu sprijinul unui număr considerabil de voluntari, pentru a distribui cadouri și bucurie în comunitățile defavorizate. Acțiunea a făcut parte din campania umanitară ”Fii și tu un Moș Crăciun! Pune într-o cutie un strop de bucurie”, inițiată și organizată de Asociația Empatic. Este important de menționat fapul că aceasta a fost desfășurată (ca fiecare acțiune caritabilă desfășurată în mediul rural) cu sprijinul primăriei și a primarului, care au contribuit la identificarea familiilor care au nevoie de ajutor.

În privința afirmațiilor făcute în presa locală cu privire la prezența unor persoane în cadrul acțiunii noastre, dorim să subliniem că Asociația Empatic este o organizație non-politică și non-partizană. Implicarea unor membri în acțiune nu indică o asociere sau susținere politică, iar astfel de acuzații sunt nefondate și nepotrivite. Acțiunile noastre sunt motivate exclusiv de dorința de a face bine comunității noastre și de a aduce un zâmbet pe fețele celor în nevoie. Suntem deschiși la colaborare cu oricine dorește să contribuie la această cauză nobilă, indiferent de etnie, culoarea politică sau orientare religioasă.

Considerăm că atribuirea tendențioasă a acțiunilor Asociației Empatic unei formațiuni politice sau unei singure persoane, denigrarea și denaturarea acțiunilor noastre, sunt gesturi care jignesc toți oamenii care au contribuit la reușita acțiunii noastre, sunt lipsite de profesionalism  și au ca scop doar manipularea opiniei publice în scopuri electorale.Mai mult decât atât, cauzează  prejudicii de imagine Asociației Empatic.

          Asociația noastră este profund recunoscătoare tuturor celor care s-au alăturat campaniei noastre umanitare. Persoane fizice, companii și școli au făcut posibilă această acțiune cu donațiile lor generoase. Suntem onorați să fim sprijiniți de comunitatea noastră în eforturile noastre de a face o schimbare pozitivă.

Ne dorim ca gesturile noastre de bunătate să continue să aducă lumină și căldură în inimile celor aflați în nevoie, iar toți cei care au fost alături de noi să simtă recunoștința noastră sinceră pentru generozitatea lor.

Mulțumim celor care fac diferența în viețile noastre și care ne ajută să răspândim căldură și iubire în această perioadă specială a anului. Fie ca bucuria și generozitatea să însoțească pe toți în sărbătoarea Crăciunului!

Cu respect,

Mihaela Zărnescu – președinte Asociația Empatic Vaslui

.