Situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus la nivel județean

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 15 aprilie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

  • 607 persoane aflate în izolare la domiciliu
  • 0 persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore
  • au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 203 persoane, iar în carantină se află în prezent 681 persoane ( 456 de persoane aflate în carantină instituționalizată, 225 de persoane aflate în carantină la domiciliu)
  • 34 de persoane intrate în carantină instituționalizată în ultimele 24 de ore
  • 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore și
  • 52 de cazuri confirmate cu noul coronavirus

Polițiștii vasluieni au acționat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri 14 aprilie 2020, peste 320 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.190 de persoane şi peste 400 locaţii de izolare/carantinare, precum și 173 de societăți comerciale/ PFA.
Au fost aplicate 218 sancţiuni contravenţionale în valoare de 397. 500 lei, 199 astfel de sancţiuni (în valoare de 375.500 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 27 de misiuni, a folosit 61 de efective, s-au constatat 5 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 / 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 8.000 lei.

Reamintim cetățenilor că președintele Klaus IOHANNIS a semnat decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.
Începând de astăzi 15 aprilie 2020, se prelungește cu 30 de zile starea de urgență pe întreg teritoriul României.

RUGĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.