A murit Elvira Lefter, soția poetului Ion Iancu Lefter

Prof. Elvira Lefter, soția poetului Ion Iancu Lefter, a  trecut astăzi în neființă, după o lungă și grea suferință.

Cadru didactic de excepție, cea care a îndrumat pe căile cunoașterii sute de elevi, este cunoscută publicului vasluian nu doar ca muză și soție a poetului Ion Iancu Lefter, ci și ca un om care după moartea acestuia (în 1990) și-a dedicat restul vieții recuperării, în posteritate, a  personalități literare a soțului, pentru care vremurile au fost vitrege.

Respectată și apreciată de toți cei care au cunoscut-o, din dragoste pentru cel care i-a închinat sute de versuri, Elvira Lefter și-a făcut destin din misiunea de a tipări literatura de sertar a soțului său. Astfel, a tipărit pe cont propriu, una dintre cărțile postume și alte șapte cu sprijinul .C.J.C.P.C.T. Vaslui, ultima dintre ele, „Odihnă-n nadir”, fiind lansată în vara anului 2020.

Măcinată de boală, Elvira Lefter a lăsat copiilor și nepoților misiunea de a  duce mai departe memoria sa și a poetului Ion Iancu Lefter

Cine dorește să își ia rămas bun, este așteptat la capela bisericii Sf. Nicolae, unde va fi depusă în cursul acestei seri.  Elvira Lefter va fi înmormântată duminică, la ora 12.30, alături de soțul ei, în cimitirul din Gura Albești.