Sechestru pe averea lui Iulian Miliare, fostul primar al comunei Berezeni

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Miliare, fostul primar al  comunei Berezeni, și președinte al Asociației crescătorilor de animale “Gospodarul Zootehnist”.Acuzat că a primit subvenţii de aproape un milion lei, pe baza unor acte false, Miliare s-a ales cu sechestru pe întreaga avere.

Potrivit  rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2007-2010, Miliare Iulian, în calitate de președinte al Asociației crescătorilor de animale “Gospodarul Zootehnist” și de primar al comunei Berezeni, județul Vaslui, a depus la APIA Vaslui acte și documente false aferente cererilor unice de plata depuse pentru campaniile din anii 2007 — 2010, fapte ce au avut ca rezultat obținerea fără drept, de către asociație, a sumei totale de 997.027,86 lei.

Pentru realizarea acestui scop, au “dat o mână de ajutor” şi Chirilă Dorel, Neculiță Mărgărint, Prăjică Lascăr, Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae, care au întocmit acte prin care s-a atestat în fals calitatea de membru al asociației al unor persoane, pentru a crea aparența deținerii de către asociație a unui număr cat mai mare de animale și a justifica astfel gradul de încărcare a pășunii cu animale.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 978.072,08 lei. “Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpaților, până la concurența reținută ca prejudiciu în sarcina lor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.