Sărbători de iarnă în siguranţă

În pragul sărbătorilor de iarnă, poliţiştii vasluieni acţionează pe raza judeţului pentru combaterea şi prevenirea ilegalităţilor în domeniul comerţului cu jucării, mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum şi produse ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel de acţiuni vor continua până la sfârşitul sezonului rece, în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Poliţiştii acţioneaza pe două paliere: primul palier este cel de prevenire, prevenţie şi descurajare şi al doilea cel de combatere a faptelor antisociale şi de impunere fermă a legii. Astfel, au loc misiuni punctuale în domeniul menţinerii şi asigurării ordinii publice, prevenirii violenţei stradale, pe linia siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economico-financiare.
Se acordă o atenţie sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă şi a articolelor pirotehnice.

301 amenzi în două zile

In perioada 30 noiembrie – 01 decembrie 2015, poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni, 19 de natură judiciară şi 2 la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere (28 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar restul la alte acte normative), 44 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 18 sancţiuni în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 la Legea nr. 171/2010 privind Codul Silvic, 2 la Legea 333/2003 privind pază obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 16 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 122.206 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 969 lei
În prag de sărbători şi în alergătură după cumpărături, poliţi vă recomandă să nu va lăsaţi amăgiţi de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute va pun în pericol sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.