Ce alegem? Câine sau pisică

 Un studiu realizat de ISRA Center Marketin Research relevă faptul că jumătate dintre români au acasă un câine, o pisică, mai multe din cele două exemplare sau, în unele cazuri, ambele. în 45,4% din gospodăriile orăsenesti există măcar un animal de companie. Potrivit cercetării, în 59,4% din cazuri oamenii cresc câini, iar pisici numai în 36,6%. 

Câinii:
Avantaje:
Câinele este considerat cel mai credincios prieten al omului! Sunt inteligenți și poți alege dintr-o multitudine de râse, talii și caractere. Sunt jucăuși și haioși, pot învață trucuri și poți merge cu ei în parc, fără a te simți singur. De asemenea, indiferent de statură lor, sunt buni paznici și te apăra de orice pericol.
Avantaje pentru psihic
Studiile spun că toți copiii care se atasează de un câine sau invată să se exprime mai bine și să socializeze. Câinii sunt foarte buni și pentru micuții bolnavi de autism și ADHD. Extinzând beneficiile spre maturitate, prezența unui câine este exceptională și pentru psihicul unui adult.

Dezavantaje:
Dacă nu te vezi sâmbătă dimineață la oră șase, afară, în ploaie, cu câinele de leșa, aruncat brutal din căldură așternutului în lătrăturile maidanezilor de vis-a-vis, nu-ți luă câine. Ia-ți o țestoasă. Sau un câine de porțelan. și nu-ți ima¬gina că mezinul familiei va fi vreodată în locul tau…
Au nevoie de atenție, afecțiune, antrenament și în funcție de rasă aleasă, trebuie periați, tunși sau pur și simplu au nevoie de mai multă îngrijire. De asemenea, atunci când decizi să îți iei un cățeluș, odată cu acesta vin și câteva angajamente: cineva trebuie să îl plimbe, să îl hrănească și să îl ducă la toaletă regulat și de asemenea, nu poți plecă zile întregi de acasă fără al luă cu ține.

Pisicile:
Avantaje:
Mulți dintre cei care au pisici spun că, atunci când le este rău, pisică li se cuibăreste în brațe. Oamenii de stiintă cred că temperatură ridicată a corpului pisicii are efectul unei perne cu apă caldă și acesta e motivul pentru care vă simțiți puțin mai bine cu pisică alături. în plus, când toarce, produce 25 de vibrații pe secundă și astfel stimulează scăderea presiunii arteriale a stăpanului.
Pisicile sunt discrete și nu au nevoie de atât de multă îngrijire precum un câine. De asemenea, ele vor dormi o mare parte din zi și sunt folositoare în gospodarii, eliminând orice șoricel.
Dezavantaje:
Principalul dezavantaj este părul pe care îl lasă îl urmă lor, în special în perioadele în care năpârlesc. Dacă ești o persoană care ține foarte mult la curățenie, strângerea părului poate fi o problemă serioasă.
Deși nu trebuie să le scoți regulat la plimbare sau la toaletă, și pisicile au nevoie de igiena. De aceea, litieră trebuie să fie curățată și nisipul schimbat constant și de asemenea pot lasă mult păr în anumite perioade ale anului. Sunt de asemenea destul de geloase și posesive și îți vor simți lipsă dacă pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.