Filtre rutiere de noapte, în tot judeţul

În noaptea de 7/8 septembrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 04.00, peste 25 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au desfășurat activități, pe tot cuprinsul județului Vaslui, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale în vigoare, în special a conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost testați alcoolscopic peste 260 de conducători de vehicule, urmare a abaterilor constatate, polițiștii aplicând 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 lei.

De asemenea, aceștia au reținut 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.   

Mai mult, au fost constatate și 6 infracțiuni : 3 infracțiuni prevăzute și sancționate de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 2 infracțiuni prevăzute și sancționate de  art. 335 (alin. 1 și alin. 2) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 1 infracțiune prevăzută și sancționată de art. 230 (alin. 1) din Codul Penal, privind furtul în scop de folosință.

 Astfel, la ora 21:35, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier, pe drumul național  DN24, pe raza localității Miclești, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 45 ani, din localitatea Popești, comuna Miclești, care prezenta halenă alcoolică.  Mai mult, acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de  “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal și  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.

 

În aceeași zi, la ora 23:15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier, pe drumul județean DJ243, pe raza localității Puiești, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de un bărbat în vârstă de 30 ani, din localitatea Galați, care nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, din Codul Penal.

***

În data de 8 septembrie a.c, la ora 02:55, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier a depistat în trafic, pe raza municipiului Bârlad, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului de 25 de ani din Bârlad a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.