Proteste şi la Vaslui. Lumea a fost mobilizată pe reţelele sociale

Aproximativ 80 de persoane s-au adunat în această seară în Centrul Civic al Vasluiului,  pentru a protesta împotriva ordonanţei privind graţierea şi împotriva modificării Codului Penal de către Guvern.

Evenimentul, creat pe Facebook, anunţă proteste în fiecare seară,între orele 18.00-20.00, începând de astăzi până pe 30 mai. Oamenii au scandat, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Jos Guvernul!”, „PSD – Ciuma Roşie!”, „DNA să vină să vă ia”.
“Acțiunile noastre de la ora 18 sunt notificate la primărie și conform legii adunărilor publice jandarmii au obligația sa ne asigure protecția.
Astfel încât zilnic intre 18-20 pana pe 30 mai, ne putem exprima dezacordul cu decizia guvernului Grindeanu de a elibera hotii de demnitari, de a le reduce pedepsele sau de a scădea prejudiciul pentru care poate începe urmărirea penala.
Pentru o asemenea nesimțire roșesc cred și susținătorii lor, iar Mihai Viteazu le ar fi retezat capul dintr o lovitura.
Noi dorim înăsprirea pedepselor pentru funcțiile publice și alese și eliminarea definitiva și irevocabila a imunității parlamentare.
Imunitatea nu are nici un sens și un parlamentar e necesar sa fie arestat de pe strada exact ca un om obișnuit întrucât credibilitatea trebuie pierduta ușor de cei care pretind ca sunt reprezentanți ai poporului dar fac abuz in serviciu si trafic de influenta.
Demnitate publică înseamnă comportament IMPECABIL.
În notificare am precizat ca nu va fi blocată circulația în piață, iar în cazul în care vor avea loc orice fel de alte evenimente ne vom anula întâlnirea în acea perioadă”, a spus dr. George Silvestrovici,unul din iniţiatorii mişcării de protest de la Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.