Țigări de contrabandă ascunse în pernuțe de dormit

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit 4.200 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în pernuțe de dormit și sub scaunele din față ale unui microbuz, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

În ziua de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul din R. Moldova Ion A., în vârstă de 43 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova.

Acționând în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști frontieră a descoperit, ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 4.200 țigarete, de diferite mărci, disimulate în pernuțe de dormit și sub scaunele din față ale microbuzului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare totală de 945 lei și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.