Proiect de informare, finanţat de Primăria Vaslui

Vineri, 29 iulie, în sala de şedinţe a Primăriei Vaslui a avut loc lansarea proiectului ,,Tineri informaţi – comunitate responsabilă şi incluzivă”, proiect implementat de Asociatia Iris cu sprijin financiar nerambursabil de la Primaria Municipiului Vaslui prin Programul Pentru Finanțarea Nerambursabilă a activităților non profit de interes general pe anul 2016. La lansare au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Iris, ai Primăriei Vaslui, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vaslui, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui, comisarul Nelu Macovei, şeful Compartimentului Prevenire din cadrul Inspectorastului Judeţean de Poliţie Vaslui, dar şi senatoarea Gabriela Creţu.
Proiectul are o valoare totala de 22 395 din care finantare de la bugetul local este de 21 000. şi este monitorizat de Directia de Asistenta Sociala. Proiectul vizează implicarea asociaţiei pentru a da un răspuns integrat şi adaptat nevoilor tinerilor vulnerabili din municipiul Vaslui la problematica ITS (infecții cu transmitere sexuală, inclusiv HIV) în colaborare cu entități publice și private interesate.
“Prin acest proiect ne propunem creşterea numărului şi a calităţii acțiunilor de informare, educare şi conștientizare referitoare la problematica ITS prin implementarea a trei programe integrate de prevenire: caravana școlară -la nivel de 6 unități de învățământ liceal din municipiul Vaslui, un program selectiv de educare a unui comportament responsabil şi stil de viaţă sănătos la nivelul a 10 tineri beneficiari ai asociației infectați și afectați de HIV/SIDA, și o campanie indoor, tip cafenea publică, și outdoor, pentru prevenirea în comunitate.
În paralel, urmărim dezvoltarea unui mecanism de intervenție și colaborare pentru abordarea integrată a problematicii ITS şi a riscurilor asociate. Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi 300 elevi de liceu din şase unităţi de învăţământ, minim 20 tineri participanţi la cafeneaua publică,10 tineri infectaţi HIV/SIDA şi cinci voluntari”, a precizat Lenuţa Năstruţ Volocaru, preşedinta Iris Vaslui.
Invitaţii prezenţi au salutat iniţiativa Asociaţiei, oferindu-şi sprijinul în derularea acţiunilor propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.