Circulație în condiții de iarnă. Nu sunt drumuri blocate!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui informează că, la această oră, în județ, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia blocată din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Având în vedere atenţionarea meteo cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Se reamintește conducătorilor auto că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Rodan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.