Eminescu, sărbătorit de Gimnaziul “Mihai Eminescu” și de Școala “Constantin Parfene“ Vaslui

Pe 15 ianuarie toate unitățile de învățământ din județ l-au omagiat pe Mihai Eminescu, poetul național al României. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui a găzduit în această săptămână o serie întreagă de activități, marcând astfel  Zilele Școlii, o manifestare de tradiție în rândul colectivului de elevi și al cadrelor didactice de aici. Omagierea poetului al cărui nume școala îl poartă cu mândrie, a avut loc în fața unității școlare, la statuia lui Mihai Eminescu.

Zilele Şcolii “Mihai Eminescu” Vaslui, au debutat încă de miercuri, 13 ianuarie, cu un concurs de desene şi recitări din lirica marelui poet. Tot miercuri, elevii gimnaziului au vizionat un film după dramatizarea “Scrisorii III” și au participat la un concurs de recitare, derulat sub genericul “Universul copilăriei la Medeleni“. “Eminescu în ochi de copil”, a fost genericul unui alt concurs de recitări, derulat joi, 14 ianuarie, iar catedra de educaţie fizică a organizat concursuri de tenis de masă şi şah, dotate cu Cupa “Eminescu”. Ziua a continuat cu un concurs literar, “Sub teiul lui Eminescu”, la care au participat elevi de clasea a şaptea, şi un concurs de cultură generală, intitulat “Dor de Eminescu”. În ultima zi, organizatorii şi-au propus o expoziţie de desene, intitulată “Natura în poezia lui Mihai Eminescu”, o festivitate de omagiere a poetului şi un concurs interjudeţean de creaţie, “Pe urmele lui Eminescu” Tot cu acest prilej a fost lansat şi numărul omagial al revistei şcolii – “Raze de lumină”. La festivitate de omagiere au fost prezenîi nu numai elevi ăi profesorii ai școlii gazdă, în frunte cu prof. Pavelina Tăune, directorul instituției, ci și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și ai Primăriei Vaslui.

Tot la statuia poetului, de această dată la bustul aflat în parcul Copou, au fost prezenți elevii claselor a IV-a A și a IV-a B, coordonați de învățătoarele Angelica Manole și Alina Pascu, de la Școala Gimnazială  „Constantin Parfene” Vaslui.  Copiii au cântat, au recitat versuri și au depus flori la bustul poetului. În paralel, în amfiteatrul școlii, elevii clasei a VI-a A au recitat versuri din lirica eminesciană în limba română și în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.