Paza bunurilor și valorilor, verificată de polițiști

  Poliţia Română a acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, în sezonul rece şi premergător sărbătorilor de iarnă.

Acţiunea naţională, desfăşurată în  perioada 24 – 29 decembrie 2015, a urmărit îmbunătăţirea modului de executare a serviciului de pază şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie a bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora, identificarea deţinătorilor de valori şi a societăţilor specializate care realizează transportul de valori cu încălcarea prevederilor legale, precum și reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.

Astfel, în perioada menționată, la nivelul județului Vaslui au fost verificate 102 unităţi care desfășoară activități în acest domeniu, 30 de spații de depozitare și  8 transportatori de valori.

În urma controalelor, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au constatat 8 deficienţe privind locurile de depozitare, dintre care 6 pentru lipsa sistemelor mecano – fizice. Pentru aceste nereguli, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale conducătorilor de unități, în valoare de 7.000 de lei. Au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale pentru deficiențe cu privire la transportul de valori, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

De asemenea, activităţile poliţiştilor au avut ca obiectiv şi informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la cerinţele minime de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.