Coronavirus: situația din județ

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 08 aprilie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 2203 persoane aflate în izolare la domiciliu, 150 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 361 persoane, iar în carantină instituționalizată se află în prezent 623 de persoane,  121 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore, 13 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore și 17 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Polițiștii vasluieni au acționat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri 07 aprilie 2020, 303 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.000 de persoane şi peste 715  locaţii de izolare/carantinare, precum și 170 de societăți comerciale/PFA.

Au fost aplicate 184 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de 456.000 lei, 155 astfel de sancţiuni (în valoare de 314.000 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență  în ultimele 24 de ore a executat 22 de misiuni, a folosit 66  de efective, s-au constatat  14 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr . 3/ 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 30.000 lei.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

RUGĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.