Un Revelion în siguranţă

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui atrage atenţia asupra următoarelor măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor ce se impun a fi respectate în această perioadă:

Supravegheaţi jocul copiilor şi asiguraţi-vă că acesta se desfăşoară la vedere şi nu în spaţii închise cum ar fi: poduri, fânare, adăposturi de animale etc.

Acordaţi o atenţie deosebită utilizării în siguranţă a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid, lichid sau gazos, prin evitarea supraalimentării sobelor cu sau fără acumulare de căldură şi prin asigurarea supravegherii permanente.

Nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori sau vehicule, nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.

– Nu lăsaţi bradul cu lumânări, artificii aprinse sau instalaţii electrice de împodobire în funcţiune, nesupravegheate! Pompierii vă recomandă să nu amplasaţi bradul în vecinătatea surselor de căldură deschise (radiatoare, aragazuri, reşouri etc.), sau în imediata vecinătate a pieselor de mobilier, ci la o distanţă adecvată.

Recomandări pentru turiştii cazaţi in locaţiile unde se organizează mese festive de Revelion

  • din primele momente ale cazării identificaţi căile de acces şi evacuare în caz de incendiu;
  • în spaţiile de cazare, nu folosiţi consumatori electrici improvizaţi şi nu modificaţi destinaţia circuitelor electrice existente;
  • este interzis fumatul in spaţiile de cazare;
  • respectaţi interdicţiile privind accesul in zonele de agrement;
  • supravegheaţi permanent copiii si vorbiţi-le despre pericolul de incendiu;
  • anuntaţi rapid incendiile pe care le observaţi prin sistemul unic de urgenţă 112;
  • participaţi la stingerea incendiilor, dacă acestea se produc.

În perioadă permergătoare sărbătorilor de iarnă, Inspecţia de Prevenire din cadrul ISUJ Vaslui a desfăşurat o serie de activităţi preventive la unităţi de turism şi alimentaţie publică, precum şi la bisericile şi mănăstirile din judeţ.

Cu această ocazie s-a efectuat instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.