Bunuri furate recuperate de polițiști

   Un tânăr din comuna Tutova este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate de către polițiști.

Polițiștii Postului de Poliție Tutova au identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, domiciliat în aceeași localitate, bănuit de comiterea a trei infracțiuni de furt din anexe gospodărești.

Prima faptă a fost comisă în noaptea de 21/22.12.2015. G. Andrei a pătruns fără drept într-o anexă a unei locuințe de unde a sustras o drujbă și o autofiletantă, bunuri în valoare de aproximativ 300 lei.

În noaptea de 25/26.12.2015, aceeași persoană a pătruns în locuința unei femei, în vârstă de 62 ani și ulterior într-o anexă a imobilului. A sustras produse alimentare, un incubator și alte bunuri. În aceeași noapte, din curtea unei locuințe a sustras bunuri, cauzând un prejudiciul de aproximativ 1.000 lei.

Polițiștii au recuperat toate bunurile sustrase și le-au restituit persoanelor vătămate. Tânărul este cercetat în prezent de către polițiștii Postului de Poliție Tutova pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

În perioada sărbătorilor foarte mulţi dintre dumneavoastră vor pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în staţiuni, pentru a se deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.

Trebuie să acordați, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când vă întoarceți acasă. Spărgătorii de locuințe vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

 Pentru a reduce riscul de a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei dumneavoastră atunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

În cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră.

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;

O lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa.

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţia imediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă persoane suspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.