Profil de candidat: Oana Iovu, candidat PNL Vaslui pentru Camera Deputaţilor

propaganda-electorala

 

 

Oana Iovu – avocat

Data şi locul naşterii: 15 mai 1974, Vaslui

Studii:

  • Liceul Teoretic  „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profil matematică fizică, Promoţia 1988-1992
  • Facultatea de Drept, Universitatea  M. Kogălniceanu Iaşi, Promotia 1992- 1998

 Activitatea profesională

  • 2001-2016 – avocat în cadrul Cabinetului Individula de avocatură

Apartenenţă la organisme profesională

  • Membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România- Baroul Vaslui

Cine este omul Oana Iovu?

Avocat de profesie în cadrul Baroului Vaslui, titularul Cabinetului de avocat- Iovu Oana Viviana, prin absolvirea examenului de intrare în avocatură, în decembrie 2000.

Care sunt realizările cu care vă mândriţi pe plan profesional?

Sunt un avocat profesionist, care a apărat inclusiv interesele comunităţilor locale. Cu toţii vă aduceţi aminte ce am făcut pentru Pungeşti, pentru oamenii pe care i-am apărat împotriva abuzurilor celor care au căutat să exploateze gaze de şist împotriva voinţei comunităţii locale.

Aşa cum m-am bătut pentru Pungeşti, cu legea în mână, aşa mă voi bate pentru vasluienii pe care îi voi reprezenta ca deputat în Parlamentul României!

Dar pe plan personal?

 Ma consider o persoana absolut normală.

De ce aţi intrat în politică?

M-am alăturat echipei PNL Vaslui atunci când am văzut că acest partid a decis să se schimbe, să nu mai facă compromisuri cu trecutul, cu politicienii corupţi. Toate partidele politice au coduri de integritate, dar numai la PNL criteriile de integritate s-au aplicat cu adevărat.

Care sunt atuurile dumneavoastră în faţa celorlalţi candidaţi? De ce ar trebui să vă voteze vasluienii?

Ca parlamentar vă asigur că voi sprijini consolidarea agenţiei specializate pentru recuperarea şi valorificarea prejudiciilor confiscate din infracţiuni. Mai mult decât atât, voi lucra la proiecte de legi care să prevadă ca bunurile mobile şi imobile confiscate de la corupţi să fie valorificate, iar sumele astfel rezultate să fie alocate pentru cofinanţarea proiectelor în judeţele aflate în dificultate economică, cum este şi judeţul Vaslui. Deja avem o iniţiativă a Guvernului României condus de premierul nostru, domnul Dacian Cioloş, care vine în sprijinul comunităţilor sărace din judeţul Vaslui. Proiectele aflate în derulare vor beneficia de sprijinul financiar şi logistic guvernamental.

De asemenea, voi propune revizuirea legislației privind vânzarea terenurilor agricole având în vedere faptul că 30% din terenul agricol a fost vândut către străini. Voi sprijini intabularea și comasarea terenurilor agricole, în condiţiile în care încasarea subvenţiilor din fonduri europene este condiţionată de finalizarea cadastrului. Voi fi avocatul dezvoltării formelor asociative ale producătorilor agricoli în raport cu piața internă, dar și găsirea de noi piețe externe pentru exporturile de cereale și produse de origine animală românești.

Mă voi alătura demersului colegilor din PNL care propun măsuri concrete pentru reducerea declinului demografic și sprijinirea familiilor tinere active economic. Şi, nu în ultimul rând, voi avea iniţiative legislative pentru a sprijini românii, vasluienii noştri, care doresc să revină acasă, să investească ceea ce au câştigat în dezvoltarea unor proiecte cu fonduri europene.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.