Prima zăpadă, primele mașini în șanț

Prima zăpadă mai consistentă din acest sezon a cauzat şi primele neplăceri pe şoselele din Vaslui, trei accidente petrecându-se într-un scurt interval de timp.

Pompierii vasluieni au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare/deblocare, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DN 24, în zona PECO Codăești. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță aparținând SAJ Vaslui. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau două persoane. Conducătorul auto a reușit să se autoevacueze, iar pasagerul din dreapta rămăsese blocat în autoturism. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost scoasă din autoturism de echipajul ambulanței SAJ Vaslui. Pompierii militari au asigurat măsuri PSI.

La puțin timp după acest incident, un tir a ajuns într-un șanț în apropiere de localitatea Râșești, iar la Cișmeaua Moldovencei, un tânăr aflat la volanul unui autoturism marca BMW, a pierdut controlul autoturismului, ajungând și acesta într-un șanț de pe marginea șoselei.

Urmare a acestor accidente, în condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei, lapoviţă, ninsoare sauvînt puternic, poliţiştii recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximă prudenţă în trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie adaptată viteza astfel încât să permită oprirea în siguranţă.