Târg de Crăciun în scop caritabil la Gârceni

La Gârceni a avut loc un Târg de Crăciun, organizat de copiii din comună și care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru o cauză umanitară. Curtea căminului cultural a fost animată de localnici, care au admirat expoziția cu vânzare a copiilor, iar mulți dintre ei au și cumpărat produsele realizate de cei mici.

„Mă bucură faptul că acest eveniment a fost reluat de copii, sprijiniți de cadrele didactice de la școala din comună. Sperăm că Târgul de Crăciun să aibă continuitate și să devină unul de tradiție. Am răspuns cu drag la inițiativa copiilor, iar banii strânși din valorificarea produselor vor ajunge la un caz social, pe care tot copiii îl vor alege”, a spus primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu.

Copiii au avut imaginație și i-au surprins pe cei mari, cu ornamente de iarnă, lumânări pictate, tablouri, dar și produse tradiționale, cum ar fi colăcei și prăjituri de casă. „Mă bucur că mă aflu aici. Am cumpărat deja câteva dintre produsele minunate realizate de copii. E bine că îi învățăm de mici și să facem unele lucruri împreună cu adulții. Le mulțumesc cadrelor didactice pentru că sunt alături de elevi și încearcă să-i sprijine pentru a avea un viitor. Mulțumesc, de asemenea, părinților, care au grijă de copii să meargă înainte. Vă îndemn să vă sprijiniți în continuare unii pe alții, pentru că asta înseamnă puterea unei comunități și asta duce comunitatea mai departe”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui. Evenimentul a mai cuprins și un concert de colinde și cântece de iarnă, susținut de elevii Școlii Gimnaziale Gârceni.