Doi tineri de 17 ani “și-au făcut cadou” o mașină de Moș Nicolae și au ieșit la plimbare!

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au identificat și documentat activitatea infracțională a doi tineri, ambii în vârstă de 17 ani, din comuna Iana, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În data de 07 decembrie, ora 08.50, polițiștii bârlădeni au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Vadurile, comuna Iana, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în ziua de 06 decembrie, autori necunoscuți i-ar fi sustras, dintr-o parcare amplasată în comuna Iana, autoturismul pe care îl deținea, înmatriculat în județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificați doi prezumtivi autori, ambii în vârstă de 17 ani, din sat/comuna Iana, județul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că, tânărul care ar fi condus autoturismul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 07 decembrie, în baza probatoriului administrat, polițiștii au luat față de cei doi tineri măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a celor doi tineri.


PREVENIREA FURTURILOR DE ȘI DIN AUTOTURISME

Vă prezentăm câteva sfaturi de natură să prevină indiferența, neglijența și naivitatea care favorizează furturile de și din autoturisme:

  • Parcați autoturismul în locuri special amenajate, iluminate și, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplați alarma și verificați dacă roata de rezervă și portbagajul sunt asigurate corespunzător;
  • Nu lăsați niciodată cheile în contact și asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva momente;
  • Evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, cărți de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare,
  • Montați sisteme de alarmă și antifurt la portiere, roți și portbagaje;
  • Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.

           În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!