Prefectul de Vaslui, prezent la Adunarea APSR de la Târgu Mureş

În perioada 16-17 martie, prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a participat la Adunarea Generală a Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), care a avut loc la Târgu Mureş. Întâlnirea a avut drept scop strângerea de propuneri, care să contribuie la la modificarea Legii nr.188/1999, privind Statutul Funcţionarilor Publici, şi la elaborarea noului Cod Administrativ.

La deschiderea oficială a manifestării au participat dr.Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, directorul general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi col.Daniel Marian Dragne, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, lucrările adunării fiind coordonate de Petre Gigi, preşedintele APSR şi prefectul judeţului Ialomiţa.
„În urma discuţiilor din cadrul Adunării Generale a forului au fost formulate opinii divergente cu privire la transformarea prefecţilor şi subprefecţilor din funcţionari publici în demnitari şi că o decizie finală în acest sens va fi formulată până în data de 27 martie. Unii din colegi cred că este bine să se facă această transformare, alţii cred că ar trebui menţinută funcţia apolitică în zona de prefect şi subprefect”, a precizat prefectul Isabel Bogdan.
Acesta a mai afirmat că în cadrul APSR s-a cerut ca în noul Cod Administrativ să se regăsească şi propunerea ca la numirea şefilor deconcentratelor prefecţii să dea un aviz obligatoriu, iar secretarii unităţilor administrativ-teritoriale să fie subordonaţi prefecţilor.
O altă propunere a fost cea de reînfiinţare a funcţiei de secretar general al prefecturilor, astfel încât să existe o continuitate la nivelul acestei instituţii, indiferent de schimbările care se petrec la nivelul funcţiilor de prefect şi subprefect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.