Autoturism de lux furat din Germania, oprit în P.T.F. Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Albița — ITPF Iași au depistat un autoturism Range Rover, declarat furat din Germania, condus de un cetățean din R. Moldova.

În data de 21 decembrie a.c., în P.T.F. Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul din R. Moldova Ruslan B., în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca LAND ROVER — RANGE ROVER VOGUE.

Din studiul documentelor prezentate la control reieșea faptul că autoturismul în cauză, fabricat în anul 2013, aparține unei firme de leasing din Chișinău.

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, având suspiciuni asupra autoturismului au extins verificările specifice cu privire la proveniența acestuia și au stabilit că autoturismul în cauză este declarat furat din Germania la data de 08.09.2015.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, punerea în circulație și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

Autovehiculul, în valoare de 540.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Peste 43.000 de țigări confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit într-un autoturism, 43.100 țigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care doi cetățeni români le transportau fără documente legale.

În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, în care se aflau două persoane de sex masculin.

În timpul controlului, pasagerul din dreapta a ieșit din autoturism și a încercat să fugă printre blocurile din apropiere, dar după aproximativ 50 de metri de urmărire, a fost reținut de polițiștii de frontieră.

În urma legitimării persoanelor, s-a constatat că aceștia sunt cetățenii români Sorin T., în vârstă de 42 de ani, respectiv Mihai O., în vârstă de 27 ani, ambii domiciliați pe raza județului Botoșani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj, acoperite cu o pătură, au fost descoperite o geantă de voiaj și trei cutii de carton, care conțineau țigarete marca Plugarul.

Polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii persoanelor în cauză și a mașinii la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii țigaretelor, a rezultat cantitatea de 43.100 țigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Sorin T. a declarat că a preluat țigaretele din apropierea localității Ștefănești și intenționa să le comercializeze pe raza municipiului Iași.

Țigările în valoare de 19.438 lei și autoturismul în valoare de 8.567 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Contrabandiști ucraineni depistați pe teritoriul României

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi  — I.T.P.F. Iași au confiscat aproximativ 2.000 pachete de țigări de contrabandă, în valoare de peste 18.000 lei, pe care doi bărbați — unul ucrainean și altul cu dublă cetățenie româno — ucraineană, încercau să le introducă ilegal în România.

În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi ce executa supravegherea zonei cu ajutorul autospecialei ce funcționează pe principiul termoviziunii, a observat pe direcția localității Mihăileni, în apropierea frontierei de stat, două persoane care după ce au abandonat două colete pe teritoriul României, s-au întors în Ucraina.

Imediat o echipă operativă a polițiștilor de frontieră s-a deplasat la fața locului și a monitorizat zona, iar în jurul orei 05.00, a observat două autoturisme care se îndreptau spre coletele abandonate.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru oprirea mașinilor și au legitimat șoferii, stabilind că sunt un cetățean ucrainean și unul cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 31 de ani respectiv 25 de ani. Pentru continuarea cercetărilor cele două autoturisme și bărbații au fost conduși la sediul poliției de frontieră.

Cu privire la cele constatate bărbații au declarat că ei au transportat țigaretele peste frontieră pe jos, după care au intrat legal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret cu cele două autoturisme. Ulterior au mers în zona în care lăsaseră coletele, pentru a le recupera, moment în care au fost depistați de polițiștii de frontieră.

În cele două colete, în urma inventarierii au fost descoperite 2000 pachete țigări marca Marble. Țigaretele, în valoare de 18.222 lei și cele două autoturisme, în valoare totală de 18.042 lei, au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontiera în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontiera botoșăneni efectuează cercetări în cauza sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, cei doi cetățeni fiind reținuți pentru 24 de ore.

Certificat de înmatriculare fals depistat la Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru microbuzul pe care îl conducea.

În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare intrării în țară, Roman T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentică, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că acesta este fals total.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.