Politiștii IPJ Vaslui, Petronel Huzum şi Ionuţ Sebastian Pânzaru, câștigători la Unifight 2016

Săptămâna trecută, în municipiul Bacău, s-a desfăşurat Campionatul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de lupte full contact – Unifight 2016, unde polițiștii vasluieni au câștigat trei medalii: agentul şef adjunct Petronel Huzum a devenit campion naţional la categoria 100 kg, iar agentul şef adjunct  Ionuţ Sebastian Pânzaru a obţinut două locuri III, la categoria 80 kg,  la stilurile de luptă light contact și full contact.

În perioada 18-22 aprilie, la Centrul de Afaceri și Expozitii “Mircea Cancicov” din municipiul Bacău s-a desfășurat Campionatului de Unifight al MAI, ediția 2016.

Competiția a adunat la start peste 90 de participanți din cadrul structurilor de poliție, jandarmerie, situații de urgență și poliție de frontieră. Concurenții s-au întrecut pe categorii de greutate, la stilurile de luptă light contact și full contact.

Prima zi a competiției a fost rezervată stilului de luptă light contact, iar în cea de-a doua zi s-a desfășurat competiția full-contact. Concurenții, fete și băieți, au intrat pe traseu și în ring pe categorii de greutate de la 60 kg la +100 kg. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-au aflat de 9 ori reprezentanții Poliției Române, de 5 ori reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de 4 ori reprezentanți ai Poliției de Frontieră, urmați de un reprezentant al Jandarmeriei Române.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost reprezentat de doi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care s-au întors cu o medalie de aur şi două de bronz. Pentru a treia oară, agentul şef adjunct Petronel Huzum a devenit campion naţional la categoria 100 kg.  Agent șef adjunct Ionuţ Sebastian Pânzaru a obţinut două locuri III, la categoria 80 kg,  la stilurile de luptă light contact și full contact.

Unifight reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităților fizice ale practicanților acestui sport. Sistemul cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică. Prima etapă, eliminatorie, constă în parcurgerea pistei cu obstacole și proba de tir; A doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe. În confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.