Câțiva vasluieni au reușit să fenteze statul francez de 1,7 milioane de euro

Astăzi, poliţişti de combatere a criminalității organizate din Vaslui și Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat 16 percheziții domiciliare, la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care ar fi acționat pe teritoriul Franței. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 1.700.000 de euro.

Percheziţiile au avut loc în această dimineaţă, pe raza localităţilor Bârlad, Murgeni şi Zorleni, în urma colaborării cu autorităţile judiciare din Franţa, în contextul cercetărilor efectuate pe teritoriul acestui stat.

Au fost vizate mai multe persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în grup infracţional organizat, fals şi uz de fals, tăinuire în grup infracţional organizat a bunurilor provenite din înşelăciune şi spălare de fonduri în grup infracţional organizat.

Din cercetările efectuate a reieșit că infracţiunile ar fi fost săvârşite în anul 2016, în Franţa, prin crearea unui mecanism infracţional, cu scopul fraudării bugetului de stat, prin constituirea unor dosare pe baza unor acte medicale false. Cu ajutorul acestora  ar fi fost  încasate drepturi necuvenite de la Casa de Alocaţii Familiale şi de la Casa de Asigurări Sociale din statul sus-menţionat. Prejudiciul cauzat bugetului statului francez a fost estimat la 1.700.000 de euro.

Patru persoane din oraşul Murgeni (două femei şi doi bărbaţi) au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. La acțiune au participat și polițiști din Bârlad și Murgeni, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și al jandarmilor.