Cu pușca în mașină, fără permis, la Vamă

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care deţinea un pistol din categoria armelor de foc neletale şi muniţia aferentă acestuia, încălcând regimul juridic al armelor şi muniţiilor.

În data de 15 aprilie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, Z.M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism marca Renault Kangoo, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, s-a constatat că bărbatul deţine un pistol cu aer comprimat, cal. 4,5 mm şi o cutie cu aproximativ 500 bucăţi alice din plumb, de calibru 4,5 mm, pentru care nu avea documentele necesare. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că avea nevoie de un permis de port armă sau autorizaţie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului privind săvârşirea infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.