Copii flămânzi şi neîngrijiţi, abandonaţi în casă de părinţii alcoolici

Trei copii (unul de 5 luni, ceilalţi de 2 şi 4 ani), din satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir, au fost găsiţi astăzi singuri în casă, abandonaţi de  cunoscuţi ca mari consumatori de alcool. Cei trei minori erau murdari şi flămânzi, iar cel mai mic dintre ei cu semne clare de deshidratare. Autorităţile locale au chemat o Ambulanţă şi micuţii au fost duşi la Spitalul Municipal Huşi. Potrivit cadrelor medicale care i-au evaluat, copiii au fost abandonaţi de aproximativ două zile.

Cei trei copiii au fost găsiţi de o femeie din comună, asistentă maternal, care are în plasament pe alţi doi copii, ai aceleiaşi familii. Femeia venise cu copiii pe care îi avea în îngrijire. pentru a fi văzuţi de către părinţi. I-a găsit în casă doar pe cei mici, într-o stare jalnică. Femeia l-a anunţat pe primarul comunei, iar acesta a sunat la 112. Părinţii celor trei copii se aflau deja sub monitorizarea asistentului social din comună, în condiţiile în care, în luna februarie a acestui an, alţi doi copii ai acestora au ajuns în grija statului. Potrivit autorităţilor, ceilalţi trei minori au fost lăsaţi în familie la insistenţele acesteia, ambii părinţi semnând un angajament prin care promiteau că vor avea grijă de micuţi. Cazul a intrat şi în atenţia organelor de poliţie.

Aflaţi în siguranţă în spital, micuţii vor fi preluaţi, cel mai probabil, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului şi daţi în plasament, în timp ce părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.