Poliţia la datorie de Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, poliţiştii vasluieni vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.  

   În perioada 13-15 august, pe raza orașului Vaslui se vor organiza o serie de activități cultural-artistice, recreativ distractive și sportive, cu ocazia „Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui”.

Activitățile se vor desfășura în diferite locații din municipiu, respectiv Centrul Civic, Parcul Copou, Parcul Independenței, Muzeul Județean, Biblioteca Județeană Vaslui, Sala Polivalentă Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Casa de Cultură Vaslui.

Toate locațiile din municipiul Vaslui unde se vor desfășura activități legate de acest eveniment vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor din dispozitivele de siguranță publică.

La anumite spectacole cultural artistice, accesul publicului va fi liber, estimându-se participarea (pentru fiecare spectacol) a aproximativ 5000 de persoane. De asemenea, se estimează un număr mare de persoane și la alte activități, precum parada personajelor de poveste și focul de artificii.

Începând din data de 12.08.2017, orele 20.00 până la data de 16.08.2017, orele 06.00 circulația rutieră pe strada Ștefan cel Mare va fi oprită total între punctele Pireus Bank și BCR,devierile urmând a se face pe strada N.Balcescu și strada Frunzelor.

Zona unde se închide strada va deveni pietonală și tot acolo vor fi amplasate spații comerciale.  În zona adiacentă Teatrul de Vară vor fi amplasate  utilaje și dispozitive de distracție pentru copii .

Pe timpul manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Culturale ale municipiului  Vaslui, poliţiştii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele intens circulate, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Poliţişti vor acţiona, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite. Aceştia fac parte din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale.

Măsuri speciale vor fi instituite şi pe căile rutiere, acordându-se o atenţie sporită  fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi combaterii excesului de viteză. Echipajele de poliţie rutieră vor acţiona zilnic, iar echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele poliţiei, vor fi dispuse pe  tronsoane de drumuri naţionale. Pentru ca evenimentele să decurgă aşa cum au fost gândite de organizatori, toată lumea să se simtă bine şi nicio persoană să nu fie implicată în incidenteneplăcute, polițiștii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui vă recomandă :

 • Evitaţi pe cât posibil locurile foarte aglomerate, iar atunci când acestea nu pot fi evitate fiţi atenţi la genţi şi la buzunare!
 • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun.
 • Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect, întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor. Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi.
 • Nu afişaţi, ostentativ, bunuri de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice.
 • Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii, care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate. Aceştia ar putea fi rău intenţionaţi, iar scopul poate fi acela de a vă înşela.
 • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112- apel gratuit.
 • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice; comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.
 • Evitaţi să vă parcaţi maşinile foarte aproape de locul desfăşurării pentru a nu se crea blocaje ale circulatiei! Nu lăsaţi în maşina lucrurile de valoare care i-ar putea tenta pe eventualii infractori!
 • Nu consumaţi băuturi alcoolice în exces întrucât acest lucru poate avea drept efect diminuarea considerabilă a capacităţii de reacţie şi poate avea urmări neplăcute pentru dumneavoastră!
 • Evitaţi persoanele aflate în stare de ebrietate și persoanele cu manifestări violente!
 • Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi !
 • Nu protejaţi infractorii prin tăcere şi indiferenţă, următoarea victimă a acestora puteţi fi chiar dumneavoastră!
 • Apelaţi cu încredere la poliţiștii aflaţi în apropiere. Aceştia se află acolo pentru a vă proteja şi a asigura respectarea legii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.