Artistii ediției 2017 a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui

Cele trei zile de manifestari culturale care vor aduce vasluienilor momente de reala sarbatoare, ce se vor finaliza prin concerte de exceptie, cu artisti si genuri muzicale menite sa multumeasca toate categoriile de public.

Trupe si solisti de renume la nivel national au inceput deja promovarea acestor concerte in mediul online:

Trupa VUNK: „Prieteni din Vaslui, ne vedem duminică de la ora 21.”

Cristi Minculescu & IRIS: „După mai bine de 7 ani, pe 13 august revenim la Vaslui!”

Felicia Filip: „Pe 13 august vă invit la Vaslui! Voi urca pe scenă împreună cu Cristi Minculescu și cea mai îndrăgită trupă de rock din România: IRIS, în formulă completă!”

Cateva detalii despre legendele care vor ajunge in perioada urmatoare la Vaslui va prezentam in randurile ce urmeaza:

Cristi Minculescu & IRIS

Cristi Minculescu crede că a moștenit vocea de la mama sa care canta în cor la mănăstirea Bistrița, de lângă Râmnicu Vâlcea.Cristi și-a început cariera în 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb, alături de muzicieni precum chitaristul Gabi Nacu sau basistul Anton ­Hașiaș.Minculescu rămâne la Harap-Alb până în 1980, când Anton ­Hașiaș îl prezintă celor de la Iris, care aveau nevoie de un vocalist.Cristi a dat probă la Iris chiar de ziua lui și a reușit să-i cucerească pe membrii trupei cu vocea sa inconfundabilă. Astazi proiectul Cristi Minculescu & IRIS  – legenda a muzicii rock- este unul dintre cele mai apreciate de catre romanii de pretutindeni, indiferent de varsta sau gusturi muzicale.

FELICIA FILIP

Felicia Filip s-a născut la 20 martie 1959, la Slatina, în județul Olt. Și-a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze ”Concertul pentru vioară” de Max Bruch. I se spune ”Filipissima”. Nume inspirat din titlul unei cronici ce i-a fost făcută după ce a prezentat „Traviata” la Opera din Limoges. Valoarea sa artistică a fost recunoscută, de-a lungul anilor, de public, dar și de specialiștii în muzică din numeroase țări în care a strălucit pe scene renumite. Felicia Filip a fost prima soprană din țara noastră care și-a asociat vocea cu o trupă rock autohtonă – IRIS – reușind să aducă în sala de operă fani ai rockului românesc.

VUNK

Timp de 14 ani, membrii formației -Victor, Alex, Nicu și Cornel – au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră și după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează și devine Vunk. Astăzi, Vunk înseamnă Cornel Ilie, Nicu Sârghea, Bogdan Crucianu și Gabi Maga. „In universul VUNK vedeta esti tu!” – acesta este motto-ul trupei care ne asteapta duminica in numar cat mai mare la scena din Centrul Civic.

Iar recunoasterea valorii lor la nivel national este dovedita de distinctiile obtinute de-a lungul timpului:

”Premiul muzicii rock”, 2010
”Premiul de Excelență” ,Gala Zece pentru România, 2010
”Cel mai bun album rock”, Premiile Radio România, 2011
”Cea mai bună trupă rock”, Premiile Radio România , 2011
”Cel mai bun album”, Premiile UCMR, 2011
”Best Performance”, Romanian Top Hits -Bacău, 2011
”Best Rock”, Romanian Music Awards, 2011
”Best Romanian Act”, MTV Europe Music Awards, 2012
”Best Rock”, MMA, 2012
”Best Video”, MMA, 2012
”Cel mai bun album” – „Nu scapă nimeni” , Premiile Radio Romania, 2013
”Cel mai bun artist pop-rock”, Premiile Radio România, 2013
”Cea mai buna trupă pop rock”, 2013
”Cel mai bun concert românesc” – „#asasishow”, 2013
”Cel mai bun grup”, 2013
”Cel mai bun pop/rock”, 2013
”Best Rock”, RMA, 2013
„Best Rock”, RMA 2014
„Best Rock”, MMA 2014

RANDI

Luni, 14 august 2017, tinerii vasluieni vor avea toate motivele sa nu rateze concertul celor mai iubiti artisti ai lor.

Pentru că adevăratele pasiuni se întrezăresc încă de la începuturi, Randi a ştiut de mic că muzica este adevărata lui pasiune, studiind canto şi pian încă din şcoala generală. Odată ce începi să îţi cunoşti pasiunea şi îţi dai seama că, de fapt, trăieşti prin ea, drumul pe care îl apuci e cu un singur sens.

Randi a ajuns în atenţia publicului începând cu 2005, odată cu formarea proiectului Morandi. Împreună cu Marius Moga, a creat hituri care le-au adus succesul atât în România, cât și în Europa. Succesul proiectului a fost fulgerător:

– 8 single-uri pe locul 1 (în topuri locale şi internaţionale);
– 2 milioane de copii ale albumului de debut (Reverse) vândute;
– 2 nominalizări la MTV Europe Music Awards pentru cel mai bun debut (în 2005 şi 2006);
– piesa Angels a fost cel mai downloadat produs digital în Rusia şi Ucraina.

Randi este un producător versatil, capabil să abordeze stiluri diferite şi trecând cu uşurinţă de la Deep House sau Electro la Pop-Dance. Stilul său unic, puternic şi amplu, este capabil să genereze ecouri în industria muzicală şi să câştige atât recunoaşterea pe plan local, dar şi internaţional.

UDDI

UDDI (Dragos Udila) este un artist in plina ascensiune pe scena muzicala din Romania, care a reusit sa cucereasca topurile muzicale cu piese precum ”Ipotecat” (Delia Matache featuring Uddi), ‘Prietena ta’ (Randi feat. Uddi & Nadir), ‘Aseara ti-am luat basma’ sau ‘Vagabondul vietii mele’ feat. Randi.
Nascut si crescut in Iasi, UDDI a simtit dintotdeauna ca muzica este o parte importanta din viata sa.

Participarea lui UDDI la X Factor, energia debordanta si originalitatea cu care abordeaza orice compozitie l-au adus in atentia lui Randi, incepand astfel colaborarea cu Famous Production.
Muzica sa cu influente raggae ii reflecta personalitatea smart, fun & fresh, fiind genul de artist care reuseste sa transmita publicului intensitatea si pasiunea cu care canta.

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului

Cea mai veche formaţie de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal, Junii Sibiului s-au născut îzmv martin 1944, din iniţiativa maestrului coregraf Ioan Macrea şi s-au transformat din formaţie de amatori, la început bărbătească, apoi mixtă, intr-o structura culturala profesionista recunoscuta la nivel internationa.

Junii Sibiului au participat de-a lungul timpului la numeroase competiții și festivaluri folclorice, organizate în țară și străinătate, iar valoarea lor a fost recunoscută prin cele peste 100 de premii naționale și 60 de premii internaționale acordate ansamblului de jurii de specialitate.

În repertoriul ansamblului se regăsesc jocurile populare din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea, din patrimoniul muzical-coregrafic european, toate prezentate în costume specifice. Ansamblul valorifică deopotrivă obiceiuri, precum Prinsul văruţelor, Înălbitul pânzelor, Culesul viilor, Intrarea fetei în horă, Căluşul, Drăgaica, Capra, Căiuţii, şi jocuri bătrâneşti din zona Sibiului: Hodoroaga, Banu Mărăcine, Coconiţa, Glâmboaca.

Un segment special în cadrul repertoriului ansamblului o reprezintă spectacolele tematice: „Pe firul nesfârşit al vieţii” – montat în 2009, „Călătorie în ritm de vers, de cânt şi jocuri” – 2010 şi „De dragoste şi de dor”- 2011, „La Sibiu, în Piața Mare, târg de n-are asemănare” – 2012, primul spectacol de teatru muzical coregrafic montat de ansamblul după zeci de ani, și „La hanul lui Ghiță” – 2013.

Bogăţia şi diversitatea repertoriului, tehnica dansatorilor, instrumentiştilor şi soliştilor vocali au fost aplaudate în cele peste 600 de turnee efectuate în România, întreaga Europă, America de Nord, Asia şi Africa şi au fost recompensate cu premii şi medalii. Statutul de ambasador al spiritualităţii româneşti a fost recunoscut şi în 1986, când „Junii Sibiului” a fost prima formaţie de dansuri româneşti prezentă într-un turneu în SUA; în 2006, la Patras, când ansamblul a preluat simbolic cheia Capitalei Culturale Europene pentru Sibiu 2007, în 2009 când ansamblul a fost invitat să evolueze pentru demnitarii prezenţi la Summit-ul NATO de la Bucureşti și în 2012 când ansamblul a fost invitat la Dineul Oficial organizat de UEFA și la Summit-ul NATO de la Sibiu.

Marti, pe 15 august 2017, JUNII SIBIULUI vor inchide manifesatarile culturale dedicate Zilelor Municipiului Vaslui printr-un concert extraordinar, care va ramane mult timp in memoria publicului nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.