Un microbuz plin cu vasluieni care veneau din Londra s-a izbit de un copac: 2 morți și 7 răniți

Un accident rutier în urma căruia au rezultat nouă victime, dintre care două au decedat, s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2,00, pe DN15D, în localitatea Poienari, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

Forţele de intervenţie au găsit, la faţa locului, un microbuz de pasageri care se izbise de mai mulţi arbori de pe marginea drumului.

“Din cei nouă ocupanţi, trei au fost scoşi din microbuz de către participanţii la trafic, trei au fost extraşi de primele forţe ajunse de la Detaşamentul de pompieri Roman – punctul de lucru Poienari, iar trei erau încarceraţi. Şase victime au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Roman conştiente, cu policontuzii, iar o victimă este în comă cu traumatism cranio-facial sever. Alte două persoane au fost declarate decedate la locul evenimentului”, a precizat Irina Popa.

Toate victimele sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 51 ani din județul Vaslui. Persoanele decedate sunt un bărbat de 40 de ani din municipiul Vaslui și un bărbat de 41 de ani din comuna Văleni.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Vaslui, a fost diagnosticat de cadrele medicale cu policontuzii, traumatism cranio-facial, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței și contuzie cranio-cerebrală. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Văleni – Vaslui, a fost diagnosticat cu policontuzii și traumatism deschis la gamba stângă. Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Moara Domnească, a suferit policontuzii. Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Muntenii de Sus, a suferit policontuzii, contuzie toraco-abdominală și contuzie de coloană cervicală. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Moara Domnească, a fost diagnosticat cu policontuzii și traumatism cranian. Șoferul, în vârstă de 29 de ani, din Văleni, a suferit policontuzii, contuzie de șold, traumatisme cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Un bărbat în vârstă de 40 de ani a suferit policontuzii, traumatism cranio-cerebral și hematom intracranian, făcându-se demersuri pentru a fi transferat la clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență din Iași.

Microbuzul venea de la Londra şi se îndrepta către Vaslui. Majoritatea pasagerilor veneau spre casă să-și petreacă sărbătorile alături de familie.

La faţa locului, ISU Neamţ a intervenit cu un ofiţer şi 22 subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi trei ambulanţe SMURD, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. De la Serviciul de Ambulanţă s-au deplasat, la faţa locului, patru echipaje.

Din primele cercetări, se pare că viteza excesivă, neadaptată la condițiile de drum a dus la cauza accidentului.