Eroii Revoluţiei, omagiaţi şi la Vaslui

Reprezentanţi ai administrației publice locale, a structurilor din cadrul MAI, preoţi şi politicieni, elevi şi locuitori ai oraşului, şi-au dat întâlnire duminică, 22 decembrie,  în Cimitirul “Eternitatea”, din Vaslui, pentru a le aduce pios omagiu de recunoştinţă şi aducere aminte  eroilor martiri căzuţi pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989 și victimelor comunismului în România.

Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire , oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. 

Prof. Paul Munteanu, preşedintele Asociaţiei „22 decembrie” a readus în memoria celor prezenţi crâmpeie din evenimentele petrecute în decembrie  1989, precizând că autorităţile ar trebui să facă mult mai multe pentru urmaşii eroilor Revoluţiei.  Nimic nu poate compensa durerea pierderii unui copil, iar aceasta a reieşit clar din discursul lui Gheorghe Rotaru, unul dintre părinţii eroilor dispăruţi în acele zile.

Alocuţiunile susţinute de Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, şi de Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judeţean Vaslui au subliniat faptul că omagierea celor care s-au sacrificat în numele valorilor care guvernează societatea de astăzi, poate contribui la construirea memoriei unei societăți puternice, bazate pe egalitate și dreptate, precum și la educarea tinerilor în spiritul afirmării unei culturi a libertății, valorilor fundamentale ale democrației şi statului de drept. Mircea Gologan, prefectul judeţului Vaslui, a  citit mesajul Primului Ministru al României, Ludovic Orban.

Evenimentul a continuat cu depunerea de coroane de flori de către autoritatile municipiului şi judeţului, membri ai unor partide politice, reprezentanţi ai unor asociatii, dar şi elevi din şcolile şi liceele vasluiene.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea detaşamentelor care aparţin Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar nu înainte ca rudele celor decedaţi, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Vaslui să împartă  celor prezenţi colivă, colaci, cozonac şi câte un pahar de vin, aşa cum cere datina creştină la pomenirea celor care nu mai sunt printre noi.