Moțiune de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România

Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat, luni, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

“Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toţii. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor”, a declarat liderul PSD într-o conferinţă de presă.

Potrivit documentului – intitulat “Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” -, reprezentanţii Executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

“Cele nouă luni de guvernare PNL pot fi sintetizate în următoarea frază: Guvernul PNL – de la pandemie, la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era închisă. Şi-au pus toate neamurile pe funcţii şi au devalizat bugetul de stat sub paravanul pandemiei”, a susţinut Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, “pentru toate tunurile date, la Unifarm trebuie să răspundă nu numai politic, ci şi penal”.

“Deocamdată, achiziţii de 140 de milioane de euro sunt anchetate astăzi de DNA, însă alte 700 de milioane de lei au fost scurşi din bugetul de stat doar în perioada stării de urgenţă. Un jaf generalizat, aşa cum arată raportul Curţii de Conturi, măşti neconforme la suprapreţ şi, cel mai grav, ventilatoare şi echipamente de protecţie care nu au fost livrate niciodată, deşi au fost achitate”, a adăugat Ciolacu.

El a mai susţinut că, “pentru a se îmbogăţi pentru trei generaţii”, actuala putere “a pus în pericol sănătatea românilor, singurii care au plătit un preţ uriaş, în timp ce guvernanţii, fără jenă, s-au crezut deasupra legii şi au furat cu zece mâini”.

“Un guvern care îşi fură propriul popor, trebuie să plece. Un guvern care împinge România spre dezastru economic trebuie să plece. Un guvern care fraternizează cu interlopii, dar îi cocoşează cu amenzi pe români trebuie să plece. Un guvern care nu respectă legile în vigoare şi nu creşte alocaţii, salarii şi pensii trebuie să plece. Această moţiune este susţinută de aproape un milion de români care vor ca drepturile lor să fie respectate. De aceea, aici, în Parlament, vom spune stop jafului şi incompetenţei Partidului Naţional Liberal”, a spus preşedintele interimar al PSD.

Ciolacu a făcut pe această cale un apel către toate partidele să dea dovadă de responsabilitate şi să voteze această moţiune de cenzură, pentru că “România are nevoie de un guvern competent”.

“Românii au nevoie de un guvern care să le fie partener, un guvern care să inspire încredere în traversarea crize economice şi sanitare. PSD are toate soluţiile necesare. Avem un plan coerent de măsuri, care poate fi implementat rapid de un guvern de tranziţie, atât pentru gestionarea pandemiei, cât şi pentru salvarea economiei, propune un program de guvernare pe termen mediu. PSD a demonstrat întotdeauna că ştie să construiască, să aducă creştere economică şi să consolideze nivelul de trai. Vom reporni economia, vom creşte puterea de cumpărare şi vom reface locurile de muncă distruse de guvernarea PNL. La fel ca în 2012, în 2020 dorim să se respecte legea în privinţa măririi alocaţiilor, pensiilor şi salariilor profesorilor şi nu să fie tăiate veniturile”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că “acest guvern a ştiut doar să fure şi să fugărească primarii prin judeţe”.

“Şi avem o criză economică necontrolată. Cifrele ne arată că în acest moment România s-a împrumutat 1.000 de euro pe minut. Cred că acest guvern este cazul să plece acasă. Este un act patriotic să votezi această moţiune. Nu va crea un haos”, a subliniat el.