Pe cine apără poliția din Vaslui?

Acum mai puțin de o lună mă aflam într-un cătun, la aproximativ 20 de km de Vaslui. Un sătuc mic, cu oameni liniștiți, muncitori, oameni care își văd de treaba lor. În fiecare seară, băieți și fete, care peste zi se ajută la treburile gospodărești, se adună undeva, aproape de casa mea. Răd, vorbesc, uneori fac un grătar. Într-una din seri mă trezesc, tărziu, cu un telefon de la unul din băieți, care îmi povestește panicat că în sat veniseră niște tineri dintr-un sat apropiat, în stare de ebrietate.

Mulți! Vreo 11-12… Vizibil, cu chef de ceartă, căutând răzbunare pe cineva, culmea, din alt sat… Pentru că nu l-au găsit pe individul căutat, s-au răzbunat pe cine au găsit: adică pe ei… Unul din tineri fusese bătut crunt, altuia i se furase un telefon în valoare de 1.000 euro, pentru care muncise aproape o lună prin țări străine. Tinerii au fugit ca potârnichile, pe unde au putut, dar pentru că agresorii încă mai erau în sat, le era teamă să se ducă fiecare spre casa lui.

I-am sfătuit să sune la 112 și să cheme poliția și o ambulanță. Pentru că mașinile ar fi trebuit să treacă prin fața casei mele, m-am uitat curioasă la ceas. Ambulanța a ajuns în aproximativ 15 minute, poliția fix peste o oră când, plictisiți de ”lașitatea” sătenilor, agresorii plecaseră de mult, nu înainte de a încărca în căruță tot ce au găsit (hanorace, doze de bere, o rolă de 50 m cablu cu bec, etc..)

A doua zi, dimineață, tinerii îmi bat în poartă. Îmi povestesc pățania lor, vizibil neajutorați. Aflu că îi cunosc pe cei care i-au agresat și le-au furat telefonul, dar nu au curajul să vorbească cu ei. Unul dintre agresori este recidivist, abia ieșit din penitenciar după o condamnare de patru an pentru viol. Dar, după cum afirmase, pregătit „să mai facă, dacă cineva e șmecher cu el!”. Le scriu o plângere și îi trimit la Secția 1 Poliție Rurală Vaslui. Acolo le-au fost luate declarații, băieții au dat numele celor pe care îi cunoșteau, inclusiv numele celui care a furat telefonul.

A trecut o lună de zile de atunci… Poate vă întrebați ce s-a întâmplat? NIMIC! Am încercat să aflu căte ceva din mersul anchetei, dar mi s-a spus doar că ”dosarul există și este în lucru”. Mă întreb eu, acum: cât durează pentru onorabilii lucrători ai Poliției Vaslui să recupereze un telefon, în condițiile în care se știe numele și adresa celui care l-a furat? De ce durează 60 de minute să intervină pentru a aplana un conflict? De ce un recidivist care amenință niște tineri cu un cuțit și trimite un om în spital, e încă liber? Pentru că eu, ca cetățean de rând, din când în când locuitor al satului respectiv, nu mă mai simt în siguranță acolo și nu mă simt protejată de organele abilitate să o facă, și nu pot să nu mă întreb: pe cine apară poliția din Vaslui?! Zărnescu Mihaela

7 comentarii la „Pe cine apără poliția din Vaslui?

 • 15 octombrie 2018 la 21:26
  Permalink

  Politia vaslui asi face destul de bine treaba celor ca voi care comentati aiurea si nunaveti ce face .punetiva voi an locu n si o sa vedeti cat e de greu sa gasesti pe cnv si sa nu ai si nici numele si apropo faza cu telefonu tu esti de banuti gata la tn te referi nu e nici o circumstanta ca deal ca voi este peste tot vitezji

  Răspunde
 • 19 septembrie 2018 la 13:51
  Permalink

  Din pacate asta e realitatea, politistii adevarati care stiau ce sa faca si tineau sate intregi in frau, au fost nevoiti sa se retraga, sa plece, sa caute altceva de facut, alungati bineinteles de sistemul asta jegos, in care banul si puterea banului domneste. Acum nu mai avem politisti adevarati prea multi in operativ, generatiile care le vedeti in ” actiune” sunt neamurile, pilele si relatiile celor ce au bani, putere si pot mitui pe oricine si asta de cand s-a renuntat la standarde de angajare si cu o spaga se rezolva totul. Cum sa fii astazi manipulant marfa intr-un mare supermarket din Vaslui, si intr-o luna, agent de politie cu arma in mana, cum ??? sau cum sa participi la o pregatire de tura pentru plecarea in misiune si sa vezi 35min o pizda de 40kile (fata lui tata) ca plange de nu poate scrie misiunea in carnet…sau sa mergi la program de tragere-pregatire, sa-i pui aceleasi pizde pusca in mana si cand trage o vezi ca da cu fundul de pamant si intra 2 saptamani in concediu medical, cum ?? E o bataie de joc generalizata, pe care stimatii contribuabili o platesc din buzunarul lor.

  Răspunde
 • 23 septembrie 2017 la 17:05
  Permalink

  Politia nu face nimic, nici in Vaslui, nici in alta parte. Primesc spagi grase de la interlopi si ii doare in fund de lumea de rand.

  Răspunde
 • 21 septembrie 2017 la 20:26
  Permalink

  Legii Talionului nu va mai chinuiti cu politia

  Răspunde
 • 21 septembrie 2017 la 19:58
  Permalink

  Sa le iau familiile in **** de politai scarbosi! Mi au spart masina, le am aratat video de pe camere, nici pana in ziua de azi nu au gasit hotii. Aia pe langa ca au furat din masina au distrus si geamurile, au fortat usile, amprente peste tot. Garcea de la vaslui ar trebui sa isi dea demisia sa vina cineva care stie cu ce se mananca meseria asta. Lu mama la tara i-au furat vaca si tiganii vindeau carne la oameni prin sat. Le a zis femeia care e treaba pe astia i a durut in cur, probabil au mancat si ei carne din vaca. Eu nu-i suport, sunt niste rapanosi cu nasul pe sus care nu vor sa ajute

  Răspunde
 • 21 septembrie 2017 la 19:48
  Permalink

  Politia in general nu-si bate capul cu nimic. SI-au uitat de mult timp atributiile, asteapta salariul, asteapta sa le pice cate un caz usor, in rest nu fac nimic! NIMIC! Barbatul meu a primit o furca in cap de la un vecin, politia sta si bea cu respectivul la birt. Politia a ajuns rusinea tarii, stiu sa se impuna si sa faca pe desteptii cu oamenii de rand, infractorii, hotii, talharii, violatorii sunt la ei acasa in tara asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.