Așezământ social la Fălciu, construit de Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”

Miercuri, 21 noiembrie., la ora 15.00, Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” va inaugura Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Fălciu, județul Vaslui. Evenimentul se va bucura de prezența Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, care va oficia slujba de binecuvântare, înconjurat de un sobor de preoți.

„Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Fălciu va dispune de două module de asistență socială cu 50 de beneficiari, un Centru de zi pentru 25 de copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice” a declarat părintele Vladimir Beregoi, consilierul economic și social al Episcopiei Hușilor, președinte al Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”.

Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” – Fălciu, parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, este înființat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și va funcționa în parteneriat cu Consiliul Local Fălciu, cel care a pus la dispoziție spațiul în care se vor desfășura activitățile,  și Consiliul Județean Vaslui prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Acest așezământ este primul din cele patru centre sociale pe care Asociația ”Filantropia Ortodoxă Huși” le va inaugura în perioada imediat următoare.