O carte pe zi: “Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson,Lauren Myracle

„Şi, desigur, mai era şi Stuart.

Stuart, care tocmai mă văzuse trecând printr-un întreg curcubeu de sentimente şi experienţe. Existau numerele părinţii-mei-au-fost-băgaţi-la-închisoare, sunt-blocată-într-un-orăşel-necunoscut, sunt-nebună-şi-nu-mi-pot-ţine-fleanca, sunt-cam-afurisită-cu-tipul-ciudat-care-încearcă-să-mă-ajute, despărţirea şi extrem de populara sar-pe-tine-neaşteptat.

O dădusem în bară nasol de tot. Regretul şi umilinţa dureau mai tare decât gerul. A fost nevoie să străbat câteva străzi până să-mi dau seama că nu pe Noah îl regretam… ci pe Stuart. Stuart care mă salvase. Stuart care chiar părea să dorească să-şi petreacă timpul cu mine. Stuart care mi-a vorbit pe şleau şi care mi-a spus să nu mă las călcată în picioare.”

 ,Fulgi de iubire” cuprinde trei povești: ~Expresul” lui Jubilee de Maureen Johnson, “Un miracol de Crăciun cu majorete” de John Green și “Sfânta orcrotitoare a purceilor” de Lauren Myracle. Titluri amuzante, însă nu la fel de comice precum și conținutul poveștilor! Ce se află dincolo de cuprins este nu doar comedie curată ci și dragoste, în cea mai pură formă a sa. Cele trei poveşti din această carte se întrepătrund foarte frumos, personajele le reîntâlneşti sub vocea altui autor şi, precum nişte tablouri fermecate între care acestea oscilează, se pictează în final o poveste întregită cu dragoste, regăsire, fericire şi… Crăciun.

Dacă a fost dificil pentru cei trei autori să colaboreze, atunci acest lucru nu este absolut deloc vizibil, cele trei părţi îmbinându-se perfect, ca piesele unui puzzle.

Poveștile sunt pline de aventură și umor și se încadrează perfect în romantismul Sărbătorilor de iarnă.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene