Două persoane intoxicate cu fum după un incendiu la Bârlad

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale ( o ambulanță SMURD tip B2 si o autospecială de stingere cu apă) și echipaje specializate pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în podul unei locuințe din municipiul Bârlad, pe Aleea Veronica Micle, nr.33.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în pod și la acoperiș. În interiorul locuinței au fost găsite două persoane care necesitau îngrijiri medicale. Atât bărbatul, cât și soția acestuia au fost duși la ambulanța SMURD. După evaluare și acordarea primelor îngrijiri medicale, femeia și-a revenit, după care a refuzat transportul la spital. Soțul acesteia acuza în continuare amețeli și dificultăți respiratorii, astfel că acesta a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.
Pompierii militari au lichidat incendiul în câteva minute. Au ars aproximativ zece metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn și planșeu.
Incendiul nu s-a extins și în interiorul locuinței.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.