Micii cercetași de la Grădinița nr 5 Vaslui, la ”Vânătoarea de comori”

 

S-au amuzat, și-au făcut prieteni noi, au experimentat situații noi și la final au obținut diploma și cravata de cercetaș. Este vorba de preșcolarii implicați, alături de cadrele didactice și de părinți, în Proiectul Interjudețean ”Micii cercetași”, derulat de Grădinița cu PP nr. 5 Vaslui. 

”Vânătoarea de comori”, a fost activitatea de încheiere a Proiectului,  la care au participat 90 de preşcolari şi părinţii acestora. Grădiniţa cu PP Nr. 5 Vaslui, reprezentată de director, prof. Irina Ghiurţu a organizat această activitate de evaluare la nivel local, celelalte judeţe implicate, Bacău, Argeş şi Hunedoara desfăşurând la nivelul unităţilor de învăţământ implicate în proiect aceleaşi activităţi.

Astfel, la Poligonul Paiu, s-a amenajat terenul sub form de traseu aplicativ pentru fiecare dintre cele trei probe propuse( copii, copil-parinte şi părinţi). Fiecare probă/sarcină ȋndeplinită (Cercetaș ȋndemȃnatic, Cel mai rapid cercetaș, Cercetaș descurcreț, Suntem o echipă!) a condus preșcolarii către atingerea obiectivului  propus: obținerea cravatei și diplomei de cercetaș.  S-au acordat, pe lȃngă eşarfele de cercetași, patru premii speciale: „Cei mai rapizi cercetași”. „Cei mai ȋndemȃnatici cercetași”, „Cei mai descurcăreți cercetași” și „Cei mai fair-play cercetași”. Proiectul a fost coordonat de prof.  Diana Miron și de ed. Gabriela Rîpanu.

”Grădiniţa, ca şi familia, de altfel,  reprezintă mediul ideal în care se pot promova atitudini şi comportamente responsabile în rândul preşcolarilor şi, prin intermediul acestora, în rândul părinţilor, respectiv al comunităţii. Activităţile extraşcolare facilitează completarea, aprofundarea şi aplicarea cunoştinţelor în alte contexte decât cele şcolare. Întregul nostru plan are drept scop să se ocupe de caracterul micuților noștri viitori cercetași, atunci când ei sunt încă plini de entuziasm şi să-i dea o formă potrivită, încurajând dezvoltarea individualităţii.

Prin toate activităţile desfăşurate  am oferit posibilitatea preșcolarilor, pǎrinților, dar și cadrelor didactice de a se amuza, de a-și face (noi) prieteni şi de a petrece timp de calitate împreună. De la începutul proiectului şi până la final, copiii au progresat ca mici cetăţeni respectând spiritul promisiunii făcute de toţi cercetaşii: ”Promit să fiu bun, înţelegător şi protector faţă de ceilalţi şi de tot ce mă înconjoară”.

 

Activitatea s-a desfăşurat la Poligonul Paiu, prin bunăvoinţa partenerului de proiect, O.S. Brodoc din cadrul Direcţiei Silvice Vaslui, reprezentată de director, ing. Idriceanu Cătălin, căruia îi şi mulţumim pentru tot sprijinul acordat pe tot parcursul proiectului. Mulţumim şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, Gărzii Naționale de Mediu Vaslui, Centrului Judeţean de Resurse si Asistenţă Educaţională Vaslui şi Fundaţiei Spurgeon România, Filiala Agape Vaslui!”, a spus prof. Irina Ghiurţu, directorul Grădiniței cu PP nr 5 Vaslui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.