Ministrul de Interne încurajează „pâra” la 112: N-ai mască și strănuți, dosar penal!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat într-un interviu că dacă vedem pe cineva lângă noi în autobuz fără mască şi strănutând, fie în glumă sau nu, putem suna la 112.

„Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?“, l-a întrebat jurnalistul George Buhnici, într-un interviu pe Youtube.
Vela a avertizat că persoana respectivă poate fi reclamată la 112, având în vedere că „un astfel de comportament se poate încadra în zona penalului pentru că a contibuit la răspândirea bolilor”.

„În momentul acela sunaţi la 112. Să zicem, este în metrou, la toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi“, a afirmat ministrul de Interne.